CRNI DAN ZA PARTIZAN! Ovako je Evroliga okrenula leđa crno-belima!
KK Partizan, Foto: Starsport©

bruka

CRNI DAN ZA PARTIZAN! Ovako je Evroliga okrenula leđa crno-belima!

Sramotna odluka

Objavljeno:
D T

Na današnji dan, 28. aprila 2023. godine, košarkašima Partizana "odsečena" su krila pred treći meč TOP 8 faze Evrolige protiv Real Madrida.

Partizan je prethodno pregazio Real usred Madrida i sa 2:0 se vratio u Beograd da u trećoj utakmici čekira kartu za fajnal-for.

Incident koji se dogodio u Madridu u drugom meču, nakon bezobrazluka Serhija Ljulja, ostaće crnim slovima upisan u istoriji Evrolige.

Ljulj je tada nasrnuo na Kevina Pantera iz nemoći i sa ciljem da izazove haos. Panter je podigao ruku nakon udarca koji je dobio, posle čega je izbila tuča na terenu.

Disciplinski sud Evrolige je odmah pohitao i kaznio Kevina Pantera sa dve utakmice suspenzije, dok je Serhio Ljulj, koji je sve zakuvao, prošao bez kazne!

1 / 4 Foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

Pored Pantera i Matijas Lesor je kažnjen, kao i Gabrijel Dek sa po jednom utakmicom suspenzije, dok Geršon Jabusele nije nastupao do kraja takmičenja, koje je Real pobedom u finalu nad Olimpijakosom - na kraju, nepravedno i osvojio.

Kevin Panter i Matijas Lesor
Kevin Panter i Matijas Lesorfoto: Starsport

Šta bi bilo kad bi bilo da je Panter odigrao samo jedan meč u Beogradu, ovako Partizan ga je imao na raspologanju tek u Madridu, a u tom petom meču, Real se ponovo izvukao i nakon minus 17 došao do preokreta i pobede.

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.